Dag 30

Här under länkas en fantastiskt spalt skriven av professor Stig Bengmark. Den handlar om vikten av att äta så mycket otillagad mat som möjligt, då det bildas mycket giftiga ämnen vid upphettning av mat.
 
Ett exempel på en förening som bildas är akrylamider som är giftigt. Läs mer i länken nedan.
 
 

Då jag utbildar mig till nutritionist och är mycket intresserad av raw food och dess läkande förmåga, blir jag otroligt glad över att hitta allt som går som har bra källor från forskning (vilket den här verkligen har). Allt som sker på molekylnivå, det är liksom svart på vitt helt enkelt.

Mer råkost åt folket!

Länk till spalten: http://foodpharmacy.se/2015/01/roka-med-magen/

Jag rekommenderar varmt att läsa hela texten! 
 
Har även fått en bra start på helgen och gått förbi Kallpressen och köpt nyttiga juicer!
  

Dag 27

Då har man snart detoxat i en månad. Det känns verkligen bra! Alla leder och övriga delen av kroppen mår verkligen toppen, det är bara SI-leden nu som ska må bra nu. Jag har börjat göra sjukgymnastikövningar som inte triggar igång smärtan och det verkar gå framåt. Dock tror jag att smärtan först lär försvinna om en eller två månader, det tar alltid längre tid för leder att läka.
 
Annars så går allt superbra! Man blir mer och mer kreativ i köket, försöker äta så mycket raw som möjligt nu. Nu på morgonen blir det raw bovetegröt som får gotta till sig över natten.
 
Idag har jag fyndat jättegoda bovetekex som är perfekta mellanmål! 
 
 
Sen hittade jag även ekologiska och osockrade blåbär! Perfekt i gröten eller bars...
 

På tal om bars så gjorde jag igår för första gången hemmagjorda bars! De fick lite rolig form men blev jättegoda!Tar med mig som mellanmål till skolan, jättegoda blev dem!
 
Bovetebars med cashew och tranbär:
-boveteflingor
-cashewnötter
-kokosflingor
-kokosolja
-tranbär
-mandelsmör
-chiafrön (blötlagda innan)
-vaniljpulver
-kanel
-kardemumma
 
Mixa, smaka av och ha i valfri mängd av allt tills den blir lite klibbigt och går att forma.
 
In i ugnen på 100 grader och öppen lucka, 60 min i ugnen, vänd på dem efter 30 min! Supersmarrigt!
 


Dag 20

Nu är 20 dagar avklarade, 70 kvar att beta av. Jag ser det dock som inget jobbigt, jag tycker att det är härligt att känna att varje gång man stoppar i sig något att äta så jobbar man med kroppen, inte emot den. 

Igår köpte jag lite grejer på Good Store som är en jättebra, ekologisk butik vid nytorget. Sedan köpte jag även hem kallpressade juicer från Matapoteket!
Pastan som jag köpte har jag ätit många gånger tidigare och den är gjort till 100% på råris! Jättegod verkligen! 

Juicerna smakade super och att juica är ett fantastiskt komplement till en detox. 

Igår lagade jag även lite mat som jag tycker blev väldigt god och vacker att titta på! Det är viktigt att laga mat med kärlek, en mycket viktig ingrediens!


"Hummus" på röda linser, rotfrukter med timjan, syrlig sallad gjord på rå svartkål, ruccola, riven zucchini och granatäpple samt lite linser vid sidan.

MUMS!