Hur det hela ska gå till

Det hela blir ett experiment, fast ändå inte, då jag vet av hela mitt hjärta att det här är den rätta vägen till ett hälsosamt liv utan smärta och inflammation. Om vi ska se över hur min kost och min livsstil har sett ut genom alla mina år så kan vi gå tillbaka till mina år som tonåring. Jag var motsatsen till nyttig, det var i princip godis varje dag, mycket pasta, väldigt mycket mjölkprodukter, bröd, mycket kött och framför allt mycket socker (lösgodis, snickers och andra bars).

När jag var 9 till 12 så beslutade jag mig för att under en period endast äta fisk men sedan återgick jag till att äta all sorts kött. Vid fjorton så började man festa mycket och det blev en del snabbmat på Mc Donalds och även en del powerking och andra energidrycker, redan där kände man av att kroppen verkligen inte mådde bra... hjärtklappning, sömnsvårigheter.

Som jag nämnde tidigare så gjorde jag min första detox när jag var 18. Då detoxade jag strikt i 2 månader och det var en enorm förändring i mitt liv, det var som att man äntligen fick leva igen, efter alla dessa år av att konstant göda min kropp med skräp.

Efter detta så har jag aldrig fallit tillbaka till ruta ett igen utan i princip hållit mig till en sund kost till ungefär 70 % av tiden. Har endast gjort undantag då det har varit familjemiddagar eller bortbjudningar, eller ibland under härliga sommarkvällar då man har unnat sig en måltid ute och gott vin osv.

I maj gjorde jag en anordnad detox i 10 dagar som var anordnad av en fantastisk nutritionist. Jag gjorde samma detox i september i år. Den var annorlunda från den första detoxen som jag gjorde där under en längre tid och den var verkligen mycket bättre. Trots att det endast handlade om 10 dagar båda gångerna det här året så gjorde det otrolig skillnad och det är precis det här jag ska satsa på nu - i tre hela månader.

Varför just 3 månader?
 
           

John Bergman är en helt fantastisk föreläsare och arbetar med naturlig läkning. Jag har fått mycket inspiration av honom och bland annat i den här får ni veta mer om just växtbaserad kost och hur man på 120 dagar kan rena sin kropp, då våra röda blodkroppars livslängd just är 120 dagar. Se den!