Dag 53

Nu har jag varit smärtfri i en hel vecka. Helt smärtfri i en hel vecka. Det är magi. 

Jag var hos kiropraktorn i onsdags och det var endast småjusteringar som krävdes då jag var mycket medveten när det gällde hållning, träning och rörelse mellan besöken. Detta fortsätter jag självklart med nu och nu behöver jag först komma till kiropraktorn igen när jag känner att det behövs.

Träningen går verkligen framåt, jag har börjat smådansa lite hemma för att komma igång med dansen igen och det går bra. Styrketräningen som jag gör nu är för att stabilisera bäckenet (bort med FTP -->Forward tipped pelvis som runt 90% av världens befolkning går omkring med) Dessa övningar funkar jättebra och provocerar inte och såhär många antal gör jag nu dagligen:

- Hamstringsövning på yogamatta med pilatesboll. Ryggen mot marken och benen i 90 grader på bollen, jag dra bollen mot kroppen och lyfter upp bäckenet. Varje dag görs 50 st.

- Plankan: 3 min varje dag 

- Balansträning 10 min varje dag på pilatesbollen utan fötterna i marken, 5 min på morgonen och 5 min på kvällen.

- Kontrollerade rumplyft 60 st per dag.

- Stretchar pectoralis minor (lilla bröstmuskeln) 2x25 sek varje sida morgon och kväll för att bibehålla hållningen.

Dessa kommer jag att köra i några dagar och sedan ökar jag på mer och mer... kör så i några dagar och sedan ökar jag på igen osv. 

Snart är jag där, snart är mitt mål nått. Snart har jag funnit min ro i min kropp och ser allting klart igen, har låtit kroppen läka. Andning, kropp, själ i ett. Jag visste att jag skulle lyckas. Det är en sådan fantastisk känsla att må bra och vara ett med kroppen. Harmoni.