Dag 53

Nu har jag varit smärtfri i en hel vecka. Helt smärtfri i en hel vecka. Det är magi. 

Jag var hos kiropraktorn i onsdags och det var endast småjusteringar som krävdes då jag var mycket medveten när det gällde hållning, träning och rörelse mellan besöken. Detta fortsätter jag självklart med nu och nu behöver jag först komma till kiropraktorn igen när jag känner att det behövs.

Träningen går verkligen framåt, jag har börjat smådansa lite hemma för att komma igång med dansen igen och det går bra. Styrketräningen som jag gör nu är för att stabilisera bäckenet (bort med FTP -->Forward tipped pelvis som runt 90% av världens befolkning går omkring med) Dessa övningar funkar jättebra och provocerar inte och såhär många antal gör jag nu dagligen:

- Hamstringsövning på yogamatta med pilatesboll. Ryggen mot marken och benen i 90 grader på bollen, jag dra bollen mot kroppen och lyfter upp bäckenet. Varje dag görs 50 st.

- Plankan: 3 min varje dag 

- Balansträning 10 min varje dag på pilatesbollen utan fötterna i marken, 5 min på morgonen och 5 min på kvällen.

- Kontrollerade rumplyft 60 st per dag.

- Stretchar pectoralis minor (lilla bröstmuskeln) 2x25 sek varje sida morgon och kväll för att bibehålla hållningen.

Dessa kommer jag att köra i några dagar och sedan ökar jag på mer och mer... kör så i några dagar och sedan ökar jag på igen osv. 

Snart är jag där, snart är mitt mål nått. Snart har jag funnit min ro i min kropp och ser allting klart igen, har låtit kroppen läka. Andning, kropp, själ i ett. Jag visste att jag skulle lyckas. Det är en sådan fantastisk känsla att må bra och vara ett med kroppen. Harmoni.

 

Dag 49

Idag har jag tid hos kiropraktorn igen, ska bli spännande! Det var en vecka sedan jag var där och ryggen har verkligen mått jättebra. Jag brukar alltid ha jätteont mellan skuldrorna, längst ryggen och lite i nacken när man sitter och tentapluggar som jag har gjort den här veckan. Ryggen har inte gjort DET MINSTA ont den här veckan! Så han gjorde underverk på mig. Så nu ser läget ut såhär:

- Fortsatt bra kost
- Kiropraktorbesök varje vecka i några veckor och sen glesa ut det
- Fortsatt träning för alla muskelobalanser
- Fortsätter med Heal n soothe

Unnade mig lunch på härliga Matapoteket idag. Raw food och ekologiskt, just the way I like it!


Tänk att jag snart klarat 50 dagar. Det är tillåtet att säga: FAN VA GRYM JAG ÄR!


Dag 42

Igår var jag på mitt första besök någonsin hos en kiropraktor. Idag känns det som att det var ett av de bästa besluten jag tagit på länge. Det var lite mission impossible fick jag höra från kiropraktorn, som efter behandlingen hade gjort underverk på mig. 

Alla med värk borde verkligen gå till en kiropraktor! Jag fick bäckenet justerat, både fram och bak, bröstryggen och nacken. Oj vad det knakade och lät! Han konstaterade att jag var väldigt sne i bäckenet och att mitt vänstra ben var kortare än mitt högra, men vips så blev det bra igen! Problemet med mig och mina leder är att jag är väldigt överrörlig, det är därför saker och ting lätt flyttar på sig. Efteråt var jag öm och på kvällen när jag tog ett bad var det som att ha en ny kropp -känslan av att kunna sitta helt rakt på båda sittbenen igen. MAGI! 


Som jag ser det är det dessa faktorer som spelar stor roll för hälsan:

Skelettet, muskler, näring och stress. 

Skelettet är det enda som jag inte har kunnat ta hand om själv nu under tiden jag har haft ont, men det gäller att ha koll på alla bitar för att lägga klart pusslet! 

När det gäller musklerna så har jag köpt ett pilatesboll nu och jag fortsätter med att jobba bort mina muskelobalanser!

När det gäller näring så kör jag på som vanligt! Dag 42 av ekologisk, grön mat, det känns toppen! Dagens mellanmål:Smoothie med:
Äpple
Spenat
Avokado
Massa ingefära
Spenat
Raw korngräspulver

Och slutligen, stresshanteringen. Det absolut svåraste av allt. Men att vara lycklig och vara duktig på stresshantering är verkligen det viktigaste när det gäller hälsan. Började dagen med att vara med min fantastiska pojkvän som gör mig så glad och lycklig. Han är verkligen min klippa och stödjer mig enormt genom den här resan.
Sedan tog jag en härlig promenad i solen mellan pluggandet. Det var väldigt avkopplande och härligt.