Dag 1

Då har jag börjat första dagen på min detox som ska vara i 90 dagar. Jag kommer att följa en växtbaserad kost, äta mycket antiinflammatorisk mat och undvika allt som triggar inflammation.

Saker att undvika:
- Gluten (Här undviks även havre då det innehåller mellan 10-20 % gluten, trots att det i vissa fall klassas som glutenfritt)
- Socker (i alla former, vitt socker, rårörsocker, honung och som tillsats i annan mat)
- Mjölkprodukter (av alla slag! Ingen mjölk, grödde, gräddfil, yoghurt, smör, ost osv.)
- Ägg
- Alkohol
- Koffein (finns även i svart te och inte bara kaffe)
- Upphettade oljor
- All processerad mat, dvs halvfabrikat, helfabrikat och inget med E-nummer.
- Grönsaker ur potatisfamiljen - potatis, paprika, tomat och aubergine (Mer om varför lite längre fram)
- Inga färdigpressade juicer (Pressa/Gör smoothies själv!)

Saker att äta:
- Mycket grönsaker (Zucchini, Grönkål, Svartkål, Röd lök, Gul lök, Morötter, Palsternacka, Rödbetor, Selleri, Broccoli..)
- Färska örter (Basilika, Timjan, Rosmarin, Mynta...)
- Vitlök, Gurkmeja och Ingefära (Superantinflammatoriskt! Vitlök är även antiseptiskt och antibakteriellt)
- Frukt och bär (Gröna äpplen, röda äpplen, citron, lime, blåbär, hallon, björnbär - lågsockriga frukter och bär. Försök att undvika tropisk frukt helt då det är hög sockerhalt i tropisk frukt vilket är inflammatoriskt. Man kan unna sig lite mango eller ananas då och då men i små mängder. Druvor undviks helt pga den extremt höga sockerhalten)
- Råris, rött ris och svart ris (I lagom mängd, försök äta så mycket råkost som möjligt men några gånger i veckan går bra)
 - Bovete (Perfekt som morgongröt)
- Nötter (Även detta i lagom mängd pga hög halt av omega 6 som är inflammatoriskt)
- Fet fisk (Frivilligt, men mycket bra när man köper rätt kvalité då det har hög halt av omega 3)
- Kallpressad olivolja och kokosolja
- Örtte
- Vatten

Då jag ätit ekologiskt och endast köper ekologiskt sedan lång tid tillbaka så är detta en självklarhet för mig. Det är viktigt att man äter bra och obesprutade produkter. Det finns ingen anledning att äta giftiga och cancerframkallade ämnen som inte är överhuvudtaget naturliga för varken människor eller djur. Ta hand om dig och miljön - ät ekologiskt!

Jag har fyllt på i förrådet:


Perfekta frukosten: En stor skål med: en avokado, ett äpple, granatäpple och blåbär! Häll gärna på kokosflingor och ät lite nötter till vid sidan av så står man sig!


Utöver allt ovan så tar jag även dessa tabletter som är beställda från ett fantastiskt företag i USA som arbetar med naturlig läkning. Dessa fantastiska kapslar innehåller ingefära, gurkmeja och andra läkande örter och jag ska ta de nu för att bli av med min inflammation tillsammans med den här detoxen. Inga mer läkemedel, ingen mer smärta! Jag ska ta hand om levern, ta hand om hela kroppen och arbeta med den, inte emot den!